Inici > Moviment > Qui som?

Qui Som?

Moviment de brigadistes és un espai obert a totes aquelles persones que entenguin la solidaritat com a forma de vida, que la identifiquin amb la lluita pel que és just, i la prenguin com a eina de transformació social i compromís amb la lluita d'altres pobles, que és la nostra propia lluita.

Per a aquest fi, tots els brigadistes treballem conjuntament per a la construcció d'un model de vida alternatiu basat en el treball comunitari, el debat col·lectiu, l'esperit de lluita i compromís social, i el respecte i comprensió de totes les cultures.

Entenem la Solidaritat com a eina de transformació social, com a compromis amb la lluita d'altres pobles que també esdevé la nostra pròpia lluita, sense caure en la caritat i el paternalisme, la qual moltes vegades només serveix per a netejar la consciència del neoliberalisme.

Solidaritat no és caritat.

El Moviment de Brigadistes participa activament en la construcció de la Solidaritat internacionalista i es compromet políticament en la lluita radical contra la injusticia i la desigualtat que provoca l'actual sistema capitalista. És una lluita radical perquè ataca l'arrel dels problemes, perquè lluita contra les causes de la injusticia i no per a paliar els seus efectes. En definitiva, una lluita per la transformació del sistema cap a un món més just i solidari. La nostra lluita té sentit perquè no entenem aquest món com alguna cosa quelcom estàtic i immòbil, sinó que creiem que és possible la seva transformació i tots i totes som responsables de dur-la a terme.

 

 

Cercador
Facebook