Inici > Moviment > Com treballem?

Com treballem?

El Moviment de Brigadistes treballa amb contraparts, que són les organitzacions que ens reben al país d'acollida, i amb les que es comparteix l'ideal de societat justa. Les brigades les conformen tots aquells que treballin la solidaritat internacionalista, tant si viatgen com si no.
Segons el nostre model de solidaritat, les brigades serveixen de pont polític i cultural entre els joves catalans i d’altres llocs, posant èmfasi en el caràcter recíproc (no caritatiu) que ha de tenir aquest intercanvi. L'experiència ens serveix, per un costat, per a adquirir una visió internacionalista dels conflictes, superant els actuals esquemes occidentals, i per l’altre, per a assumir la pròpia responsabilitat de transformar el món, i ser activista de la solidaritat tant aquí com a arreu del món. És per això que el projecte té tres fases, distribuïdes en dos escenaris:

1. Formació previa

A Catalunya,  abans de viatjar al país receptor, es constitueixen les brigades, i els brigadistes participen de totes les reunions, recollida de material, i jornades de formació (social, cultural i i política) sobre el país receptor.

2. Treball "in situ"

En el país receptor, una delegació de la brigada desenvolupa el projecte d'intercanvi amb els joves d'allà, en el marc de camps de treball, i assisteix a trobades amb diferents organitzacions socials, polítiques, culturals i juvenils, mentre coneix el país.

3. Difusió

Un cop finalitzat el viatge, a Catalunya, es fa una valoració col·lectiva de l'experiència, es participa activament de les tasques de difusió de la solidaritat internacionalista, i es desenvolupen activitats de sensibilització de la joventut catalana en les problemàtiques reals del món, com xerrades, exposicions, debats,…. amb la voluntat de combatre l'alienació i pensament únic de la societat occidental.

Cercador
Facebook