feed-image
Inici > Moviment

Moviment

Qui Som?

Moviment de brigadistes és un espai obert a totes aquelles persones que entenguin la solidaritat com a forma de vida, que la identifiquin amb la lluita pel que és just, i la prenguin com a eina de transformació social i compromís amb la lluita d'altres pobles, que és la nostra propia lluita.

Per a aquest fi, tots els brigadistes treballem conjuntament per a la construcció d'un model de vida alternatiu basat en el treball comunitari, el debat col·lectiu, l'esperit de lluita i compromís social, i el respecte i comprensió de totes les cultures.

Entenem la Solidaritat com a eina de transformació social, com a compromis amb la lluita d'altres pobles que també esdevé la nostra pròpia lluita, sense caure en la caritat i el paternalisme, la qual moltes vegades només serveix per a netejar la consciència del neoliberalisme.

Solidaritat no és caritat.

El Moviment de Brigadistes participa activament en la construcció de la Solidaritat internacionalista i es compromet políticament en la lluita radical contra la injusticia i la desigualtat que provoca l'actual sistema capitalista. És una lluita radical perquè ataca l'arrel dels problemes, perquè lluita contra les causes de la injusticia i no per a paliar els seus efectes. En definitiva, una lluita per la transformació del sistema cap a un món més just i solidari. La nostra lluita té sentit perquè no entenem aquest món com alguna cosa quelcom estàtic i immòbil, sinó que creiem que és possible la seva transformació i tots i totes som responsables de dur-la a terme.

 

 

 

Com treballem?

El Moviment de Brigadistes treballa amb contraparts, que són les organitzacions que ens reben al país d'acollida, i amb les que es comparteix l'ideal de societat justa. Les brigades les conformen tots aquells que treballin la solidaritat internacionalista, tant si viatgen com si no.
Segons el nostre model de solidaritat, les brigades serveixen de pont polític i cultural entre els joves catalans i d’altres llocs, posant èmfasi en el caràcter recíproc (no caritatiu) que ha de tenir aquest intercanvi. L'experiència ens serveix, per un costat, per a adquirir una visió internacionalista dels conflictes, superant els actuals esquemes occidentals, i per l’altre, per a assumir la pròpia responsabilitat de transformar el món, i ser activista de la solidaritat tant aquí com a arreu del món. És per això que el projecte té tres fases, distribuïdes en dos escenaris:

1. Formació previa

A Catalunya,  abans de viatjar al país receptor, es constitueixen les brigades, i els brigadistes participen de totes les reunions, recollida de material, i jornades de formació (social, cultural i i política) sobre el país receptor.

2. Treball "in situ"

En el país receptor, una delegació de la brigada desenvolupa el projecte d'intercanvi amb els joves d'allà, en el marc de camps de treball, i assisteix a trobades amb diferents organitzacions socials, polítiques, culturals i juvenils, mentre coneix el país.

3. Difusió

Un cop finalitzat el viatge, a Catalunya, es fa una valoració col·lectiva de l'experiència, es participa activament de les tasques de difusió de la solidaritat internacionalista, i es desenvolupen activitats de sensibilització de la joventut catalana en les problemàtiques reals del món, com xerrades, exposicions, debats,…. amb la voluntat de combatre l'alienació i pensament únic de la societat occidental.

 

Història

...

 

Objectius

Els objectius descrits a continuació reflecteixen l’enfocament que creiem adient pel bon funcionament del col·lectiu en l’actualitat. Per aquest motiu, considerem que:

  1. Realitzar actes que despertin l’esperit crític de la joventut catalana davant el sistema capitalista, fent conèixer altres realitats a partir de les experiències i situacions viscudes en diferents països del món.

  2. Ampliar el nostre coneixement a partir de la difusió de les activitats i experiències de les brigades de solidaritat.

  3. Aprendre de les experiències i emprar-les com a instrument per canviar i transformar la nostra realitat.

 

Organització

...

 
Cercador
Facebook
Agènda
« < Gener 2020 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2