Inici > Marc de col·laboració > Defensem Cuba

Defensem Cuba

Es crea l'any 1991, al inici del periodo especial, amb el suport de 84 entitats i més de 900  signatures personals. Els seus objectius principals són la defensa del principi a la no ingeréncia i el respecte a la sobirania i al dret a l'autodeterminació del poble cubà i l'exigència de la retirada del bloqueig econòmic que exerceix els EEUU contra Cuba.

MANIFEST Defensem Cuba

1. DES DE la nostra defensa del principi de la no ingerència i del respecte a la sobirania i al dret a l'autodeterminació del poble cubà, des de la nostra consideració de la solidaritat com a primera condició de la pau i la convivència entre els pobles i al marge de qualsevol diferència polìtica o d'opinió;

2. EXIGIM la retirada de totes i cadascuna de les mesures de bloqueig econòmic directes i indirectes que exerceixen els EEUU contra Cuba; tot violant els principis de dret internacional, article 1.2 de la Carta de les NN.UU. i les resolucions 2131 (XX) del 21 de desembre de 1965 i 36/103 de 9 de desembre de 1981. Violacions exemplificades en el manteniment de la base militar nordamericana de Guantánamo, a territori cubà.

3. SOL·LICITEM del govern espanyol que, quan a l'Assemblea General de las NN.UU. es discuteixi la proposta condemnatòria del bloqueig exercit pels EEUU contra Cuba, actuï en conseqüència amb el dret i els acords internacionals signats per l'Estat espanyol i d'acord amb les declaracions realitzades, entre d'altres pel President del Govern, contràries a aquest bloqueig.

4. ENS COMPROMETEM A:
Primer, emprendre una àmplia, oberta i unitària campanya de solidaritat política i material amb Cuba.
Segon, donar a conèixer i condemnar la realitat del bloqueig, així com contribuir a mantenir els avenços econòmics, socials i humans del poble cubà.
Tercer, donar a conèixer l'existència i el desenvolupament d'aquesta campanya, tot obrint el màxim de canals de participació per dur-la a terme.

Aquest manifest va ser aprovat en assemblea celebrada el 3 de desembre de 1991 al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona i publicat al diari El País els dies 3 de febrer i 30 d'abril de 1992 amb el suport de 932 signatures personals i 84 d'entitats diverses.

Cercador
Facebook