Inici > Brigades > Paraguai

Brigada Félix de Guarania. Paraguai

Les últimes eleccions del 20 d’abril del 2008 van significar la sortida de la presidència de la república al Partido Colorado, després d’estar 61 anys al govern i l’entrada de l’Alianza Patriòtica por el Cambio, que és una aglutinació de partits nacionals i anti-Partido Colorado Aquesta tè un sector més socialdemòcrata i, un bloc social i popular, que junta sindicats, petits partits d’esquerra i el P-MAS.

La Brigada a Paraguai està directament vinculada amb l’ACP (Assoació Catalana per la Pau) i Pau i Solidaritat de CCOO. Un aspecte que la caracteritza és la seva conformació amb gent que prové de diferents espais organitzatius.

La tradicional contrapart allà és la Casa de la Juventud; una organització situada a un barri obrer de la capital, Asunción, i que sorgeix de la importància que observen alguns joves d’organitzar la joventut al voltant del seus interessos (teatre, radio...), per poder agafar consciència de la seva possibilitat d’organitzar-se per transformar la societat i millorar les seves injustes condicions (atur, pobresa, manca d’expressió...).

La Casa de la Juventud, compte amb un projecte especialment consolidat, que és “Radio Rebelde” on hi participen multitud de joves tenint un espai d’expressió i d’oci, i simultàniament un àmbit de trobada amb altres joves i fer política.

La Casa de la Juventud és impulsora i participa de la creació de “Consejos locales de juventud” i d’un espai de coordinació entre ells. L’objectiu principal d’aquests és que els joves s’organitzin a cada barri o ciutat al voltant dels seus interessos i lluitant conjuntament per millorar les seves condicions. Un dels aspectes sobre els que han treballat darrerament els i les joves vinculats a la Casa és el tema de la memòria històrica, concretament han tirat endavant una campanya titulada “Contra el Olvido y el Silencio” on tracten de donar a conèixer als i les estudiants de diferents escoles les realitats que la dictadura de Stroessner va amagar i que encara a dia d’avui no es visible.

Dins de la Casa existeix un espai que és Germinal on es porten endavant projectes de formació de joves, a través de l’edició de llibres, agrupament i comentari de les noticies diàries, entre d’altres aspectes.

Paral·lelament a aquest contacte, també s’estableix un vincle amb el P-MAS (Partido del movimento al socialismo) conformat majoritàriament per gent jove, i que en les darreres eleccions ha agafat com a responsabilitat els viceministeris de Joventut i d’Emergència Nacional. Aquest contacte permet als i les brigadistes participar de les activitats de formació, organització, lluita i difusió dels diferents espais del partit, i entendre així el seu projecte.

Un altre àmbit amb el qual es treballa és l’MRE (Movimiento por la Revolucion Estudiantil), un espai de lluita sindical dels i les estudiants de secundària i de la universitat.

La vinculació amb aquestes associacions permet apropar als i les brigadistes a la realitat del país donat que es dona una apropament a diferents àmbits de la societat.

 

Web de la Casa de la Juventud

Bloc de la brigada

Cercador
Facebook