Inici > Brigades > Marinaleda

Brigada Marinaleda

Marinaleda es un municipi de la provincia de Sevilla amb 2.645 habitants. Situada a la comarca de Estepa, entre aquesta y Écija, al nordest de la provincia, conca del Génil. Amb una superfície de 25.02 Km² i una altitud de 233.00 m. La direcció de l'AJUNTAMENT es a la Avda. Libertad.

La Brigada Marinaleda preveu poder participar en la setmana cultural durant la Setmana Santa. Fa anys que es celebra i seria una gran possibilitat per conviure amb aquestes persones i conèixer de primera mà aquesta experiència socialista, que ha influït directament en els avenços polítics i socials d'aquest municipi andalús.

Setmana per la Pau

Festa de nova creació que ha portat molta polèmica des del seu naixement degut a que és una setmana alternativa a l'anomenada "Setmana Santa" i per tant es celebra coincidint amb aquests dies.

La festa està orientada a que aquesta setmana tan sacralitzada per l'ordre polític i religiós establert, pot i s'ha de fer santa des del cant de El Cabrero, Paco Ibáñez, Jarcha, José Mercé o el teatre d'Alberti.

Busquem, en aquests dies, demostrar que és preferible mirar als ulls dels teus semblants que estan a l'atur, que no tenen papers, que passen gana, que estan a la presó o al que li disparen dos trets i el deixen a la cuneta per rebel.lia, que anar resant a ídols d'escaiola que representen un Déu massa a les altures i massa inútil per resoldre els problemes concrets de la gent concreta.

Volem en aquesta setmana, quan tots van de processó trobar tots els rostres de la injustícia i fer un compromís, si és possible superior, amb els empobrits que viuen moltes vegades al nostre costat ignorats per la nostra indiferència o que estan a pocs quilòmetres sent explotats per els nous fariseus d'aquests temps.

La pau és la construcció d'una societat on l'economia, el poder, la cultura, el dret o la llibertat es posin al servei incondicional de tots els éssers humans. Aquesta setmana és la reflexió i aprofundiment d'aquest compromís necessàriament col.lectiu.

Font: www.marinaleda.com/semanaporlapaz

Cercador
Facebook