Inici > Activitats > Festes > Crònica de la Festa de Che 2011

Egipte, Tunísia i ara... El Marroc! Per un Sàhara lliure!

Sota aquest lema, el dia 18 de març Moviment de Brigadistes va celebrar la Festa del Che 2011 a l'Espai Jove de la Fontana. Des de les cinc de la tarda fins les dues de la matinada més de mig miler de joves van participar en les diferents activitats organitzades per l'entitat. Aquest any la festa va estar centrada en les últimes revoltes àrabs i en la llibertat del poble saharaui, per aquest motiu, els diners recaudats han sigut per la UJSario, la organització juvenil saharaui en defensa de la independència del Sàhara.

La festa va començar amb una xerrada sobre la situació saharaui actual vers les últimes revoltes al Nord d'Àfrica. En aquesta taula rodona va participar el Jamal Taganti, representat de Via Democràtica per Marroc a Catalunya, que va parlar sobre les causes dels últims esdeveniments produïts als diferents països àrabs i sobre la situació actual i les previsions de futur del Marroc. El segon ponent de la xerrada va ser Sid Ahmed Baba, representat del Fort Polisari a Catalunya, qui va resumir de manera molt aclaridora la història del Sàhara i els motius pels quals es demana la independència.

La festa va continuar amb dos tallers. A un costat de la sala la gent ballava, aprenia i es divertia al ritme de la salsa. Mentre, a l'altre costat de la sala, els joves preparaven la henna i començaven a jugar amb diferents dibuixos, dissenys i plantilles.

Per acabar amb bon nivell, la festa va finalitzar amb les actuacions de intromental, Mas Vale Tarde Ke Nunca, Rumb al Bar i Bongo Botrako que van donar el toc de música i alegria necessària per acabar la nit amb un molt bon gust de boca.

 


Cercador
Facebook