Inici > Activitats > Actes > La història cubana engega els motors de la Brigada Dolores Ibárruri 2013

La història cubana engega els motors de la Brigada Dolores Ibárruri 2013

La Brigada Dolores Ibárruri 2013 es posa en marxa. A dos mesos vista d'enlairar-se cap a Cuba, els nou joves que formen enguany la Brigada han participat aquest diumenge 26 de maig en la primera jornada de formació.

 

La història cubana ha centrat la primera tarda formativa a la Casa de la Solidaritat de Barcelona. David Moreno ha conduit la jornada en què s'ha recorregut l'illa des de la invasió espanyola, els anys marcats per l'esclavitud, la Guerra d'Independència, o la Revolució. La realitat cubana des dels anys 60 fins a l'actualitat ha estat però el gruix de la sessió amb esments a la reforma agrària, la crisi dels míssils de l'any 62, els programes d'alfabetització de la població o l'internacionalisme i antiimperialisme exercit per Cuba durant més de 50 anys.

El bloqueig de l'illa, a partir dels anys 90, amb l'anomenat Període Especial, i les seves conseqüències sobre el dia a dia i les vides dels cubans han estat font de diàleg, així com el recent procés d'integració llatinoamericà amb organismes com el CELAC o l'ALBA (Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América).

Les sessions formatives dels brigadistes tenen com a objectiu que el grup estableixi un vincle amb l'illa abans de la seva estada al país, i aprofundir en el coneixement de la història, la política i l'economia cubanes. Tot plegat, per arribar a Cuba encara amb més eines i més ganes de descobrir el país.

Darrera actualització ( dimecres, 22 de gener de 2014 21:29 )

Cercador
Facebook